Airconditioning

 

Airconditioning is de dag van vandaag bijna niet meer weg te denken uit onze leefomgeving.

Steeds meer mensen kiezen de dag van vandaag voor een airco installatie in hun woning dit ofwel in de slaapkamer, woonkamer, zolderruimte of hobbyruimte.

Briestech werkt met hoogwaardige merken en biedt hierin verschillende oplossingen dit volledig naar de wensen van de klant, hieronder een greep uit ons gamma;

 

  • Split Unit

Een Split Unit werkt met 1 buitentoestel en 1 binnentoestel, deze wordt gebruikt om 1 ruimte zoals bijvoorbeeld een slaapkamer, woonkamer of serverruimte te koelen. 

Een groot voordeel is dat deze units de dag van vandaag standaard ook kunnen gebruikt worden om uw ruimte te verwarmen, en een nog groter voordeel is dat deze zeer zuinig werken, dit met een COP ( Coëfficient of Performance) van hoger dan 3, eenvoudig uitgelegd met 1KW elektrische energie 3 KW warmte of koude eruit halen!

 

 

  • Multi Split Unit

Een Multi Split Unit werkt met 1 buitentoestel en verschillende binnentoestellen, op deze manier kan je bijvoorbeeld een toestel op de slaapkamers, woonkamer, hobbyruimte plaatsen in combinatie met maar 1 buitenunit.

Al deze ruimtes kunnen dan apart geregeld worden in temperatuur, wel kunnen deze binnentoestellen enkel in dezelfde modus werken, bv. allemaal enkel koelen of allemaal enkel verwarmen.

 

 

  • VRV/VRF 

Een VRV/VRF systeem werkt met of meerdere buitentoestellen in combinatie met meerdere binnentoestellen, met dit systeem is het mogelijk om meerdere ruimtes te koelen, en tegelijkertijd meerdere ruimtes te verwarmen

Deze systemen zijn daarom geschikt voor grotere gebouwen zoals kantoren, winkelruimtes, bedrijven, restaurants...

 

 

  • Binnentoestellen

Met bovenvermelde systemen zijn verschillende combinaties van binnenunits mogelijk zoals;

 

Highwall muurmodel:

Deze toestellen hangen "hoog" aan de muur onder het plafond, deze worden het meeste toegepast.

 

Vloer/ wandmodel:

Deze toestellen worden laag tegen de vloer geplaatst, bijvoorbeeld ter vervanging van (elektrische) radiatoren, of waar een Highwall muurmodel niet mogelijk is.

 

Plafond onderbouw:

Deze toestellen worden onder het plafond geplaatst, wordt veelal gebruikt bij grotere capaciteiten.

 

Inbouwcassete:

Deze toestellen worden ingebouwd in het vals plafond of tegelplafond en blaast aan 4 zijden uit, veelal toegepast in winkelruimtes, kantoren,...

 

Kanaalmodellen:

Deze toestellen kunnen ingebouwd en weggewerkt worden in valse ruimtes, plafonds en kunnen via uitblaasroosters hun lucht verspreiden.